گواهی سپرده بورس، مسیر جدید خودرودار شدن + جزئیات حذف وثیقه ۳۵ درصدی بانک مرکزی برای واردات خودروی جانبازان ۵۰ درصد و بالاتر هشدار سازمان بازرسی کل کشور به وزیر راه و شهرسازی درباره وضعیت بلیت هواپیما رئیس کمیسیون فرش اتاق بازرگانی: تجارت خارجی تقریبا در حالت تعلیق قرار گرفته است اطلاعیه فرودگاه مهرآباد به مسافران روز جمعه (۱۷ مرداد ۱۴۰۴)؛ ۲ ساعت زودتر حرکت کنید قیمت طلا، دلار، سکه و ارز امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد مهلت ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی و وکالتی کردن حساب‌ها برای بار دوم تمدید شد راهنمای خرید میلگرد با پروانه ساختمان (میزان سهمیه + شرایط) آیا مزایای رفاهی کارگران مشمول مالیات می‌شود؟ مهلت استفاده از بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) به پایان می‌رسد قیمت ارز اربعین امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | دینار عراق چند شد؟ تخفیف های فروش؛ بازی دو سر بُرد یا شگردی برای گران فروشی اجناس؟ آیا با اجرای فیبرنوری، کابل‌دزدی به پایان می‌رسد؟ | پاسخ مسئولان به مطالبه شهروندان حمایت مدیریت شهری مشهد از صنایع و کارآفرینان ادامه‌دار خواهد بود + فیلم توضیحات مدیرعامل تامین اجتماعی درباره شیوه‌نامه بیمه کارگران ساختمانی پیش‌بینی قیمت دلار برای روز پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | امید به مذاکره باز هم دلار را عقب راند پیش‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴ )| بازار طلا بازیچه افت دلار شد آیا قطعی برق در تهران ۴ ساعته شده است؟ (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) هدف‌گذاری ۳ هزار مگاواتی برای تولید برق سبز در خراسان رضوی تا پایان ۱۴۰۶ خرید طلا و سکه در سیزدهم ماه صفر | کشتی‌آرای: خرید طلا در سیزدهم صفر یک پدیده خرافاتی است پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال ۱۴۰۴ با توجه به معاملات امروز بورس کالا (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد ریزش ۳۴ هزار واحدی شاخص بورس در آخرین روز کاری هفته | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) مکان‌های اسکان اضطراری زائران در مشهد در سه روز پایانی ماه صفر قطعی برق نخواهند داشت استاندار خراسان رضوی: ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر استان تا پایان سال ۱۴۰۴ به ۴۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد بانک مرکزی: خرید ارز اربعین از بانک سپه امکان‌پذیر شد بازگشت قطعی برق ۴ ساعته به کشور قیمت امروز دینار عراق در مشهد (چهارشنبه، ۱۵ مرداد ۱۴۰۴) مهلت نهایی تمدید بیمه شخص ثالث با بخشودگی کامل جریمه اعلام شد
سرخط خبرها

روایتی از مشکلات و دردسر‌های نگهبانان بانک‌ها | پاس‌کاری بین‌بانکیِ نگهبانان!

  • کد خبر: ۷۲۹۸۷
  • ۱۳ تير ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۱
روایتی از مشکلات و دردسر‌های نگهبانان بانک‌ها | پاس‌کاری بین‌بانکیِ نگهبانان!
پاسخ گونبودن مدیران بانکی استان برای وضعیت نگهبانان بانکی که کار حفاظت از جان و مال مردم را در شعبه‌های بانکی برعهده دارند، جای تعجب دارد و این نکته را نشان می‌دهد: ژست تکراری پاسخ ندادن بانک‌ها به مردم و تولیدکننده و رسانه!

الهام مهدیزاده | شهرآرانیوز؛ این دومین بار در ۶ ماه اخیر است. روزمزد بودن- روزی ۸۴ هزارتومان- و بیمه نبودن نگهبانان مسلح، موضوع جدیدی نیست و در ۶ ماه اخیر برای دومین بار است که شهرآرا مشکلات معیشتی نگهبانان مسلح را در این شرایط سخت اقتصادی پیگیری می‌کند. زمستان پارسال بود که شهرآرانیوز گزارشی با تیتر «حقوق نگهبانان بانک ها؛ روزی ۸۴ هزار تومان، بدون بیمه!» منتشر کرد. در آن گزارش، شرکت‌های حفاظتی که کار تأمین نگهبانان مسلح بانک‌ها را برعهده دارند، موضوع روزمزد بودن آنان را به پول ندادن بانک‌ها ارتباط دادند و گفتند بانک‌ها حاضر نیستند مبلغ بیشتری برای بیمه و بستن قراردادی برابر با قانون کار پرداخت کنند.

 

پیگیری‌های ما از بانک‌ها نیز به این جمله ختم شد که «بانک مرکزی ردیف مالی برای پرداخت حقوق براساس قانون کار لحاظ نکرده است.» اداره کار و تأمین اجتماعی نیز از این موضوع آگاه بودند و دلیل بازرسی نشدن و بررسی وضعیت کاری نگهبانان را به نبود قراردادی مشخص ارتباط دادند. ۶ ماه گذشت و مشکل نگهبانان بانک‌ها همچنان بی نتیجه و بدون پاسخ باقی مانده است.


نامه نگاری؛ از نمایندگان مجلس تا قوه قضاییه

چند نگهبان مسلح بانک با ارسال پیامک به شهرآرانیوز، خواستار پیگیری مشکلات کاری شان شده اند. نبود بیمه، روزمزد بودن کارشان با وجود استرس‌های شغلی و نبود امنیت شغلی، کلیدواژه‌های مشابه و تکراری این پیامک هاست. در یکی از پیامک‌های ارسالی نگهبانان مسلح بانک ها، به پیگیری‌ها از مراجع کشوری و قوه‌قضاییه و بی نتیجه بودن این پیگیری‌ها اشاره شده است. در متن این پیامک آمده است: «بنده جزو خانواده ۲۱هزار نفری نگهبانان مسلح بانک‌ها هستم. شغلی که نه مرخصی دارد، نه بیمه دارد، نه مزایا دارد و نه امنیت. روزی ۸۴هزارتومان به نگهبان‌های مسلح بانک‌ها داده می‌شود.

 

هر روزی که نرویم، حقوق نداریم. با این مزایا و امکانات، این کار سخت و پراسترس را انجام می‌دهیم. با توجه به مشکلات کاری مانند نبود بیمه مکاتباتی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی، قوه قضاییه و دیگر نهاد‌ها داشتیم. متأسفانه بانک‌ها حاضر نیستند کمترین حقوق و مزایا را که حقوق کارگری است، به نگهبانان بانک‌ها پرداخت کنند. همه از تعطیلات لذت می‌برند، اما ما از تعطیلات متنفریم، چون حقوق نداریم. نباید بیمار شویم، چون بیمه نیستیم. به هرجا گفتیم، هیچ کس جواب درستی درباره مافیای پول و قدرت بانک‌ها و بهره کشی از ما نداد.»


بانک مرکزی: از خود بانک‌ها بپرسید

اما در گزارش نخست شهرآرا نبود ردیف مالی برای پرداخت حقوق نگهبانان بانک‌ها بر اساس آنالیز‌های حقوق ازسوی بانک‌ها مطرح شد. شهرآرانیوز در پیگیری خود سراغ دکتر پویا جبل عاملی، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی، رفت. پس از بی پاسخ ماندن تماس‌های روزنامه، سؤالات برای روابط عمومی بانک مرکزی ارسال شد. جبل عاملی در پاسخ به چهار سؤال ارسالی (نبود ردیف اعتباری، نبود بیمه و نبود قرارداد مشخص و اقداماتی که قرار است بانک مرکزی در این زمینه انجام دهد) یک جمله پاسخ نوشت: از خود بانک‌ها بپرسید.


بانک ها؛ از بانک مرکزی و شورای تأمین بپرسید

کریمدادیان، مدیر روابط عمومی بانک رفاه استان، پاسخ‌گویی را در حوزه کاری حراست این بانک می‌داند و می‌گوید: تمام نگهبانان شعب این بانک زیرمجموعه حراست و تأمین حفاظت فیزیکی قرار می‌گیرند؛ بنابراین بهتر است پاسخ‌گویی توسط حراست بانک صورت پذیرد.


صابر مدیر حراست بانک رفاه خراسان رضوی است. او وضعیت پرداختی به نگهبانان بانک‌ها را برپایه مصوبه شورای تأمین استان می‌داند و تأکید دارد آنچه اکنون به نگهبانان بانک‌ها پرداخت می‌شود، بدون دیرکرد و برپایه مصوبه شورای تأمین استان است.
مدیر حراست بانک رفاه خراسان رضوی بر این نکته نیز تأکید می‌کند که بانک‌ها نمی‌توانند خلاف مصوبه پرداختی شورای تأمین استان پرداختی داشته باشند.


بانک مرکزی، پیگیر موضوع

یکی از مسئولان بانک مسکن همان ابتدای گفتگو درخواست می‌کند نامی از او در گزارش درج نشود. او در توضیحی خلاصه می‌گوید: بانک مرکزی و پلیس در سطح کلان کشور این موضوع را در حال بررسی دارند تا قوانین مربوط به حقوق و مزایای نگهبانان مسلح بانک‌ها را اصلاح و درنهایت به شعب ابلاغ کنند.
سخنان او در شرایطی بیان می‌شود که بانک مرکزی مسئولیت اقدامات لازم مربوط به وضعیت معیشتی نگهبانان را متوجه خود بانک‌ها می‌کند.


دستمزد نگهبانان مصوبه بانک‌های استان

یکی از مسئولان بانک تجارت استان نیز در گفتگو با شهرآرانیوز ترجیح می‌دهد سخنانش بی نام منتشر شود. او وضعیت پرداختی نگهبانان و اینکه چه کسانی، دستمزد روزانه نگهبانان را به تصویب رسانده اند، به توافق بانک‌ها ارتباط می‌دهد و جلساتی که به گفته او با حضور نماینده‌های تمام بانک‌ها و دبیر شورای بانک‌ها برای تصمیم گیری درباره پرداخت به نگهبانان برگزار می‌شود. او هر نوع اظهارنظر درمورد نقش نداشتن خود بانک‌ها در وضعیت کنونی نگهبانان بانک‌ها را رد می‌کند.


ژست تکراری پاسخ ندادن!

سراغ حمید صفایی نیکو، دبیر شورای بانک‌های خراسان رضوی، می‌رویم تا او به واسطه جایگاه و مسئولیتش در بانک‌های استان پاسخ گو باشد. با وجود تماس‌های پی در پی ما با وی امکان گفتگو فراهم نمی‌شود. در همین راستا سؤالاتی ازطریق پیام رسان‌های اجتماعی برای وی فرستاده می‌شود، اما با وجود ملاحظه پیام‌ها هیچ پاسخی دریافت نمی‌کنیم.
بی شک مشغله‌های کاری دبیر شورای بانک‌های استان‌ها بیشتر از روابط عمومی بانک مرکزی نیست تا دست کم در یک جمله پاسخ گو باشند.


یادآور می‌شود که در پیگیری گزارش نخست نیز باوجود تماس و ارسال سؤالات هیچ گونه پاسخی ازسوی دبیر شورای بانک‌های خراسان رضوی ارائه نشد و هنوز سؤالات ما در حافظه شبکه پیام رسان وجود دارد.
پاسخ گونبودن مدیران بانکی استان برای وضعیت نگهبانان بانکی که کار حفاظت از جان و مال مردم را در شعبه‌های بانکی برعهده دارند، جای تعجب دارد و این نکته را نشان می‌دهد: ژست تکراری پاسخ ندادن بانک‌ها به مردم و تولیدکننده و رسانه!

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->